Acıbadem tatlısı nasıl yapılır

Acıbadem tatlısı nasıl yapılır

Klasikleşmiş tatlıların biraz dışına çıkmak istiyorsanız ve alternatif tatlar arıyorsanız acıbadem tatlısı tarifimize göz atabilirsiniz.
0.0 (0 oy)
Acıbadem tatlısı

Tatlılar insanlar için vazgeçilmez bir yiyecektir. İnsanlar oldum olası tatlıya çok düşkünlerdir. Bundan dolayı onlar için tatlı çeşidi ve tatlı yemek çok önemlidir. Acıbadem tatlısı kolay yapılışı sayesinde bir çok insan için önemli yer kaplamaktadır. Hem yorulmadan yapılmakta, hem de çok muhteşem tadı sayesinde fazlasıyla sevilen bir tatlıdır.

Gerekli Malzemeler

1 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Su Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Toz Şeker
Yarım Çubuk Vanilya
210 Gram Acıbadem Bisküvi
1 Adet Limon
3 Tane Yumurta

Hazırlanışı

Çubuk vanilya ilk olarak süt ile ısıtılır. Daha sonra vanilya çubuğu çıkarılarak kaldırılır. Farklı bir kap içerisinde toz şeker, yumurtalar ve içerisine vanilya sütünü de ilave ediniz. Acıbadem bisküvileri mikserde veya el ile dövülerek toz haline getirilir. Üzerine limon suyunu da ekleyiniz.

20 Cm civarında bir kalıp yağlanır ve içerisine acıbademli krema dökülür. 180 dereceye ısıtılmış fırında 50 dakika kadar pişirilir. Pişen tatlıyı soğuttuktan sonra buzdolabına koyunuz. Buzdolabında iyice kıvamına gelen tatlıyı soğuk olarak servis yapınız.

Afiyet Olsun..