Acılı sos nasıl yapılır

Acılı sos nasıl yapılır

Acı sos pek çok yemeğin vazgeçilmez bir parçasıdır. Acı soslarınızı evinizde hazırlayarak daha lezzetli yemekler elde edebilirsiniz.
0.0 (0 oy)
Acılı Sos

Bir çok insan yemek yanında sosun olmasını severler ve isterler. Özellikle acılı sos bir çok insan için vazgeçilemez bir durumdur. Her insan tatlı veya acıyı daima sevmekte ve istemektedir. Acılı soslar genellikle yemeklerin yanında çok fazla yenmektedir.
    Gerekli Malzemeler
  • 300 Gram Domates

  • 5 Tane Fesleğen Yaprağı

  • 2 Tane Pul Biber

  • Sarımsak

  • Tuz


Hazırlanışı

İlk olarak pul biber ve 3 diş sarımsak bir kap içerisinde dövülür. Daha sonra bunları iyice karıştırarak bir tencerede biraz pişirilir. Solan karışımın üzerine kıyılmış fesleğen yaprağı ve domatesleri ilave ediniz. Size yetecek kadar tuzunu ekleyerek 15 dakika kadar pişiriniz. Pişirilen sos 15 dakika sonra halen çok sıvı ise biraz daha pişiriniz. Hafif katılaştıktan sonra 1 kaşık kadar zeytinyağı ekleyiniz. Yapılan sosu makarna ve dilediğiniz şekilde yemeğin yanında veya üzerinde yiyebilirsiniz.

Afiyet Olsun..