Ayran çorbası nasıl yapılır

Ayran çorbası nasıl yapılır

Türk mutfağının vazgeçilmez yemekleri arasında yer alan ayran çorbasının özel tarifini sizlerle paylaşıyoruz.
0.0 (0 oy)
Ayran çorbası

Ayran çorbası türk mutfağının vazgeçilmez yemekleri arasındadır. Ayran çorbasının bir çok çeşiti bulunmaktadır. Biz sizlere nohutlu ve buğdaylısını anlatacağız..
    Gerekli Malzemeler
  • 1 Su Bardağı Buğday

  • Yarım Kilo Yoğurt

  • 1 Avuç Nohut

  • 1 Yemek Kaşığı Nane

  • Yarım Şeker Kaşığı Tuz

  • 6 Bardak Su


Hazırlanışı

İlk olarak buğday ve nohut ıslatılır. Bir süre su dolu kap içerisinde bekletilir. Daha sonra orta boy bir tencere içerisine 4 su bardağı, buğday ve nohutlar koyularak kaynatılmaya başlanır. Kaynadıktan sonra ateş kısılarak 40 dakika kadar daha pişirilir. Suyunu çektikten sonra tuzu ve nanesi katılarak karıştırılır. Soğumaya bırakılır ve 2 su bardağı suyla yoğurdu çırpınız. Son olarak yoğurdu içine dökerek karıştırın ve sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun..