Bakla denince ilk aklımıza gelen taze bakla olmaktadır.Kuru bakladan yapılan bakla ezmesi hem çok lezzetli bir yemek olup hem de aranılan bir meze çeşididir.

bakla ezmesi

Malzemeler

Yarım kilo kuru bakla.
Bir adet kuru soğan.
Yarım su bardağı zeytinyağı.
2 su bardağı su.
Yarım limon suyu.
Tuz .
Dereotu.
2 adet kesme şeker.

Hazırlanışı

Bir gece önceden tenceremize bol su ve karbonatla birlikte koyduğumuz baklaların iyice şişmesini sağlayacağız.Şişen baklaları süzgeçten geçirdikten sonra tekrar bir tencereye alıp iyice ezilene kadar kaynatacağız.Diğer yanda yapı başka bir tencereye koyup yemeklik doğradığımız soğanları pembeleştireceğiz.

İyice pişen baklaları soğanlarımıza ekledikten sonra suyunu tuzunu şekerini katıp pişirmeye geçeceğiz.Püre haline gelen yemeğimizi robottan geçirip pürüzsüz bir hale gelmesini sağlayacağız.Orta boy kaselere dağıtılan yemeği soğuttuktan sonra düz bir tabağa ters çevirerek güzel bir görüntü elde edebiliriz.

Servise sunmadan önce üzerlerine biraz yağ gezdirip dereotunla süsledikten sonra limon suyunu da gezdirip masamıza servise açabiliriz.Bakla ezmelerini bir bıçak yardımı ile şekillendirebilirsiniz .Böylelikle alımı daha rahat olacaktır.İşte size güzel bir meze tarifi.
Afiyetle yiyebilir ve konuklarınıza ikram edebilirsiniz.


Etiketler : ,

Yorum yapın