xanax nursing xanax 2mg xanax recreational use

tramadol 50 mg ingredients buy tramadol online without a prescription tramadol high stories

there drug test soma soma price soma backless bras

hydrocodone dosage cough suppressant what is hydrocodone hydrocodone 10-500 tab

cheap generic xanax alprazolam 0.5mg xanax drug with alcohol

stare into valium colored skies order valium online oxy and valium bluelight

ambien side effects women ambien 10 mg ambien withdrawal joint pain

tramadol 50 mg what is it used for tramadol 50 tramadol with hydrocodone allergy

best high valium diazepam online buy valium from india

street value of 10mg ambien ambien without prescription ambien cr how long does it last

Yemek Tarifleri|12 Ocak 2012 09:36

Bakla ezmesi nasıl yapılır?

Paylaş
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (henüz oy verilmemiş)
Loading...Loading...

Bakla denince ilk aklımıza gelen taze bakla olmaktadır.Kuru bakladan yapılan bakla ezmesi hem çok lezzetli bir yemek olup hem de aranılan bir meze çeşididir.

bakla ezmesi

Malzemeler

Yarım kilo kuru bakla.
Bir adet kuru soğan.
Yarım su bardağı zeytinyağı.
2 su bardağı su.
Yarım limon suyu.
Tuz .
Dereotu.
2 adet kesme şeker.

Hazırlanışı

Bir gece önceden tenceremize bol su ve karbonatla birlikte koyduğumuz baklaların iyice şişmesini sağlayacağız.Şişen baklaları süzgeçten geçirdikten sonra tekrar bir tencereye alıp iyice ezilene kadar kaynatacağız.Diğer yanda yapı başka bir tencereye koyup yemeklik doğradığımız soğanları pembeleştireceğiz.

İyice pişen baklaları soğanlarımıza ekledikten sonra suyunu tuzunu şekerini katıp pişirmeye geçeceğiz.Püre haline gelen yemeğimizi robottan geçirip pürüzsüz bir hale gelmesini sağlayacağız.Orta boy kaselere dağıtılan yemeği soğuttuktan sonra düz bir tabağa ters çevirerek güzel bir görüntü elde edebiliriz.

Servise sunmadan önce üzerlerine biraz yağ gezdirip dereotunla süsledikten sonra limon suyunu da gezdirip masamıza servise açabiliriz.Bakla ezmelerini bir bıçak yardımı ile şekillendirebilirsiniz .Böylelikle alımı daha rahat olacaktır.İşte size güzel bir meze tarifi.
Afiyetle yiyebilir ve konuklarınıza ikram edebilirsiniz.