Balık Yahnisi

Balık Yahnisi

Günümüzde bir çok insan yahninin nasıl yapıldığını veya yahninin ne olduğunu bilmiyor. Yahni yıllardır Türk milletinin yaptığı ve sevdiği yemekler arasındadır. Bu tarifimizde sizlere balık yahnisinin nasıl yapıldığını anlatacağız.

    Gerekli Malzemeler

  • 4 Tane Balığın Filetosu
  • 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Tane Doğranmış Soğan
  • 2 Tane Kabak
  • 110 Gram Doğranmış Mantar
  • Limon Suyu
  • Karabiber
  • Tuz

Hazırlanışı

İlk olarak tavada balıkları kızartınız. Daha sonra kabaklar, soğan ve karabiberi harmanlayınız. Daha sonra mantarları da ekleyerek kavurunuz. Doğradığımız domatesleri ve limon suyunu da üzerine ilave ediniz. Sonra gerektiği kadar tuzu koyarak pişiriniz. Son olarak sos haline gelen karışımın içerisine balıklar ilave edilerek 5 dakika kadar pişirilip sıcak servis yapılır.

Afiyet Olsun..


Yorum yapın