Bamya nasıl yapılır

Bamya nasıl yapılır

Sofraların vazgeçilmez yemekleri arasında yer bamyaları kendi mutfağınızda pratik bir şekilde hazırlayarak misafirlerinize de sunabilirsiniz.
0.0 (0 oy)
Bamya

Bamya bildiğiniz gibi bir sebze türüdür. İnsanlar açısından en çok sevilerek yenen yemeklerden birisidir. Bamya o kadar çok sevilir ki düğün yemeklerinde bile yerini çorba olarak almış durumdadır. Aynı zamanda bir çok insan bamya yemeğini grip oldukları zamanda kullanmaktadır. Bildiğiniz gibi bamya yemeği limon ile yenmektedir. Limonun gribe çok iyi geldiğinden dolayı insanlar bamya yemeğini bu konumda tercih etmektedir. Bu makalemizde sizlere bamya yemeğinin yapılışını anlatacağız.

Gerekli Malzemeler

Yarım Paket Margarin
Yarım Kilo Kuşbaşı Et
1 Kg Bamya
1 Fincan Sirke
3 Tane Domates
2 Tane Soğan
7 Tane Limon
Tuz

Hazırlanışı

İlk olarak bamyaları yıkayalım ve kurutalım. Hazırlamış olduğumuz bamyaların uçlarından biraz keselim. Bunun nedeni tamamen yemeğe lezzet vermesidir. Daha sonra bir kaba bamyaları alarak, 2 yemek kaşığı tuz ve bir çay bardağı sirke ilave ederek bamyaları dinlenmeye bırakınız. Daha sonra bir tencerede soğan, margarin ve et güzelce kavrulur. Daha sonra sirkede beklemeye aldığımız bamyaları bol su içerisinde yıkayarak süzünüz. Bamya ile domatesleri bir kap içerisinde iyice karıştırarak yumuşayan etlerin içerisine ekleyiniz. Daha sonra bir adet limon sıkarak kısık ateşte pişirmeye bırakın. Kıvamına gelen yemeği sıcak servis yapınız.

Afiyet Olsun..