Bu tarifimiz taze barbunya kullanımı için sunulmuştur.Doyurucu lezzetli ve aranılan bir yemektir.

bakla ezmesi

Malzemeler

1 kilo taze barbunya.
Yarım su bardağı zeytinyağı.
3 diş sarımsak.
2 bardak su.
1 adet havuç.
2 adet domates.
1 kaşık salça.
Tuz.
1 yemek kaşığı limon suyu.
Yarım demet maydanoz.

 

Hazırlanışı

Barbunyaları ayıklayıp yıkadıktan sonra süzülmesi için bir kenara bırakalım.Bir tencereye yağımızı koyalım.Yemeklik olarak doğradığımız soğanları ekleyip biraz öldürelim.Rendelediğimiz domatesleri ve salçayı ekleyip salçanın kokusunu gidermek için biraz daha pişirelim.

Yıkayıp soyup yuvarlak olarak doğradığımız havuçları katalım.Üç diş sarımsağı küçük çenterek ekleyelım.İki bardak suyunu da ekledikten sonra pişirmeye geçebiliriz.Barbunya pilakiyi düdüklü tencerede pişirirseniz hem zamandan kazanacak hem de daha lezzetli olmasını sağlayacaksınız.

Yemeğimiz pişip soğuduktan sonra üzerini yıkanmış ince doğranmış maydanoz ile süsleyip sunuma hazır hale getirebilirsini.

Afiyet olsun.


Etiketler : ,

Yorum yapın