Bayram yahnisi nasıl yapılır

Bayram yahnisi nasıl yapılır

Lezzetli bir et yemeği olan bayram yahnisini kolay bir şekilde hazırlamak istiyorsanız rehberimize mutlaka göz atmalısınız.
0.0 (0 oy)
bayram yahnisi

Bildiğiniz gibi yahni içeriği bol etli bir yemek türüdür. Öncelikle bu yemeği kalp hastalığı geçirmiş veya yaşlı kişilerin yemesini pek tavsiye etmiyoruz. Çünkü çok fazla yağlı ve bol etli bir yemek olduğundan ötürü onlara zarar verebilir. Bayram yahnisi gerçekten tüm yahnilerden fazlasıyla güzel bir tada sahiptir. Ağzının tadını bilen herkese önerdiğimiz yemeklerin başında gelmektedir.

Gerekli Malzemeler

1 Kilo Koyun Kuş Başı

2 Tane Arpacık Soğan yada 2 Adet İri Soğan

3 Yemek Kaşığı Margarin

1 Çay Kaşığı Pul Biber

Demet Dereotu

Hazırlanışı

Büyük boy bir tencereye 3 yemek kaşığı margarinle, etleri koyunuz. Etler suyunu salıp ve çekene kadar pişirmeye bırakınız. Etler pişerken arada karıştırınız. Et suyunu tekrardan çektikten sonra 20 adet doğranmış arpacık soğanını ete katınız. Daha sonra soğanlar pembeleşinceye kadar pişirmeye devam ediniz. Bir bardak su ve pul biber ilave edeniz. Etler iyice olmaya yakın tuzunu da ilave ediniz. İsteğe göre etin yanında kızartılmış patates ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun..