
Durulama işlemi bittikten sonra seperatör ve soğutuculara bırakılıyor şıralar. Sonraki adım mayalanma kazanıdır. Burada bira olmanın en önemli adımlarından birini geçirir. Fermantasyonda bir süre bırakılan şıralar dinlenir. Bu adımdan sonra biralar filtre edilir ve son adım olarak pastörize edilirken bira içmeye hazır bir hal almış olur. Bundan sonraki adım ise artık şişelere ve kullanım kaplarına aktarmak olur.
duymuştum arpadan yapıldığını ama hiç akıl sır erdirememiştim, arpadan bira nasıl oluyor görmeden anlamam sanırım
fulya öztuna@candost
candostBöyle bir yer doğrudan yoktur, daha doğrusu markalara yönelecek olursanız aradığınız şeyi bulabilirsiniz. Bir yerli bira üreticisini arayıp fabrikalarını yerinde ziyaret etmek istediğinizi ve merak ettiğinizi söylerseniz bir tüketici olarak sizi çağıracaklardır büyük bir ihtimalle.. Eğer çağırmazlarsa blogunuzda gitmek istedim çağırmadılar diye bi yazı yazın :) haftaya özel davetiye geliyor
bira yı çok tüketen biriyim ama nasıL yapıldıqını bilmiyordum.şimdi öqrendim.hatta yapıldığı yeri gidip görmek isterim.var mı böle bi yer acaba ?