Boza nasıl yapılır

Boza nasıl yapılır

Leblebinin en iyi dostu ve kış aylarının en lezzetli içecekleri arasında yer alan bozanı nasıl yapıldığını merak ediyorsanız bu yazımıza göz atabilirsiniz.
0.0 (0 oy)
Boza
Boza uzun yıllardır herkesin sevdiği bir içecektir. Yapılışı çok zor olduğundan ötürü insanlar pek fazla boza türü içeceklere yaklaşmazlar. Son zamanlarda hazır içecekler yüzünde pek fazla bu tür içecekler yapılmamaktadır. Gene de boza tadı ve yararı sayesinde bir çok kişi tarafından sevilmektedir.

Gerekli Malzemeler

2 Su Bardağı Bulgur

20 Su Bardağı Su

2 Yemek Kaşığı Tarçın

1 Çay Bardağı Yoğurt

1 Çay Kaşığı Kuru Maya

3 Yemek Kaşığı Şeker

2 Yemek Kaşığı Un

1 Şeker Kaşığı Vanilya

Hazırlanışı

İlk olarak büyük boy bir tencere içerisine bulgur ve 11 bardak su ilave edilir. Bu şekilde bulguru 1 gece boyunca oda sıcaklığında dinlendiriniz. Daha sonra kısık ateşte 2 saat kadar pişirilir. Pişen bulguru mutfak robotunda çekerek karışımı süzgeçten geçirin ve buzdolabına koyun. Süzgecin üzerinde kalan bulgur bir tencereye koyularak 8 bardak su ile 1 saat kadar daha pişirilir. Tekrardan süzgeçten geçirilerek karışım tekrar buzdolabına konulur.

Un küçük boy bir tencereye koyularak 3 bardak su konur ve kısık ateşte karıştırılarak pişirilir. Koyulaşan un ateşten çekilir ve içerisine 2 yemek kaşığı şeker koyulur. Koyduğunuz şeker eriyene kadar karıştırınız. Daha sonra ılık bir hale gelen karışıma yoğurt katınız.

Maya yarım bardak ılık suda ezilerek 5 – 10 dakika kadar bekletilir. Daha sonra yoğurt karışımına katılarak ılık bir ortamda 30 – 40 dakika kadar bekletilir. Mayalı karışım bulgura katılarak 1 – 2 gün oda sıcaklığında bekletilir. Bu süreç içerisinde ara sıra karıştırınız. Daha sonra şeker ve vanilya eklenerek iyice karıştırın. Eridikten sonra tarçın ile servis yapabilirsiniz..

Afiyet olsun..