Chicken Samosa (tavuklu hint böreği) Nasıl Yapılır ?

Chicken Samosa (tavuklu hint böreği) Nasıl Yapılır ?

Tavuk tüketmeyi seviyorsanız ve klasik şekilde tüketmek yerine daha keyifli ve lezzetli bir şekilde tüketmeyi düşünüyorsanız sizlere chicken samosa tarifimizi tavsiye ediyoruz.
0.0 (0 oy)
Malzemeler:

1 kg yufka

Yarım kg tavuk kıyması

1 adet kuru soğan

2 diş dövülmüş sarımsak

1 çay kaşığı köri sosu(curry)

Yarım çay kaşığı acı biber sosu

1 çay kaşığı toz zerdeçal

1 çay kaşığı toz kimyon

1 adet taze acı biber (küçük küçük doğranmış)

1 çay kaşığı doğranmış nane veya kişniş

1 çay kaşığı doğranmış taze zencefil

Yarım limon suyu

Tuz

Karabiber

4 yemek kaşığı sıvı yağ (iç malzemeyi kavurmak için)

Börekleri kızartmak için sıvı yağ

Chicken Samosa (tavuklu hint böreği) Nasıl Yapılır ?

Hazırlanışı:

Kızartma tavasına yağı koyduktan sonra küp küp doğranmış soğanı ve sarımsağı ilave ediyoruz. Soğanlarımızı yumuşayana kadar kavuruyoruz.

Daha sonra nane ve limon suyu hariç bütün baharatları ve tavuk kıymamızı ilave ediyoruz. Kıymamız iyice piştikten sonra tavayı ateşten indirip naneyi ve limon suyunu ilave ediyoruz.

Yufkaları avuç içi büyüklüğünde muskalar elde edecek şekilde kesiyoruz. İçlerine hazırlamış olduğumuz karışımdan koyup muska şeklinde katlıyoruz ve kızgın yağda kızartıyoruz. Afiyet olsun