Çingene yahnisi nasıl yapılır

Çingene yahnisi nasıl yapılır

Çingene yahnisini kolay bir şekilde kendiniz hazırlayabilmek istiyorsanız tarifimizden yararlanabilirsiniz.
0.0 (0 oy)
Çingene Yahnisi

Yahni yemekleri bol etliliğiyle tanınan bir yemek çeşididir. Yalnız çingene yahnisi içeriğinin bolluğuyla tanınan bir yahni yemeğidir. Muhteşem derece güzel tadı ve bol içeriğiyle bir çok ailenin tercih ettiği bir yemek çeşididir. Çingene yahnisi aynı zamanda biber, soğan veya kekik türü şeyleri sevenler için muhteşem bir tercih olacaktır.

Gerekli Malzemeler

1 Kilo Kemikli Kuzu

15 Tane Arpacık Soğanı

2 Tane Havuç

3 Yemek Kaşığı Margarin

1 Tane Yeşil Biber

Yarım şeker Kaşığı Kekik

6 Tane Patates

6 Tane Mantar

1 Yemek Kaşığı Domates Salçası

Tuz

Karabiber

Maydanoz

Hazırlanışı

İlk olarak büyük boy bir tencerede kuzu etlerini pişinceye kadar çeviriniz. Margarin ilave ediniz ve yağı kızmaya yakın soğanları içine atınız. Soğan ile etleri biraz kavurunuz. Daha sonra bir su bardağı su koyarak etleri pişmeye bırakınız. Pişen etlerin üzerine biberleri, havucu, bütün olarak patatesleri, karabiberi, mantarı, kekiği ve ezilmiş salçayı ilave ediniz. Bir bardak su daha ilave ederek sebzelerde yumuşadığı zaman ateşten alınız. Sıcak olarak servis yapınız ve kıyılmış maydanoz ile üzerini süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun..