Çipura nasıl avlanır

Günümüzde bir çok insan çipura balığını sevmektedir. Gerçi deniz ürünleri arasında sayılı güzel tat da olan balıklar arasındadır. Çipura et ile beslenen balık türlerinden biridir. Yani yakalanması sadece et türleri ile gerçekleşir. Tabi ki nelerle yakalandığı bir hayli faz olan bu balığı yakalaması da kolay değildir.

çipura

çipura

Çipura dip oltası ile avlanmaktadır. Bildiğiniz gibi dip oltasının en altında bir adet kurşun ( kurşunun ağırlığı dalgaya ve akıntıya göre değişir. ) üstünde 2 veya 3 adet kol üzerinde kanca bulunmalıdır. Oltamızı bu şekilde ayarlayarak ratımıza takmalıyız. Genellikle 0,30’luk misina kullanılmaktadır. Tabi ki büyük bir çipura denk gelirse ona göre çekmeniz gerekir.

Çipura yakalarken genellikle tavuk ve karides kullanılmaktadır. Tavuğu direk alıp takmak bir işe yaramayacaktır. Çünkü tavuk direk alır takılırsa çok yumuşak olduğundan küçük balıklar didikleyerek tavuğu yiyeceklerdir. Bundan dolayı tavuğun biraz sert olması gerekir. Avlanmaya gitmeden önce bir kaba tavukları koyarak önünü ve arkasını iyice tuzlayınız. 1 saat kadar bu kap da durmalı ve suyu çıktıktan sonra bir gazeteye sararak avlanmaya gidebilirsiniz.

Daha sonra yapmanız gereken sadece tavukları oltaya takıp atmanız olacaktır. Sonraki işlem misinayı gergin tutarak balığın vurmasını beklemek olacaktır. Aynı zamanda karides ile de yakalanmaktadır. Karideslerin kabuğu güzelce çıkartılır ve kancalara takılır. Karidese hiçbir şey uygulamanıza gerek yoktur.

İyi Avlar..