Dolgulu Köfte Nasıl Yapılır?

Dolgulu Köfte Nasıl Yapılır?

Et tüketmeyi sevenlerdenseniz, dolgulu köfte tarifimize mutlaka göz atmalısınız.
0.0 (0 oy)
Güzel bir akşam yemeği yapmak istiyorsunuz ama hangi yemeği yapacağınızı bilmiyorsunuz, dolgulu köfteye ne dersiniz ? Pratik ve lezzetli bir yemektir ve bir çok insan tarafından oldukça beğenilir, hem de farklı ve değişik bir lezzet denemiş olursunuz.

dolgulu köfte nasıl yapılır

Dolgulu köfte yapmak için önce gerekli malzemeleri yazalım.  2 su bardağı bulgur,  1 adet yumurta,  100 gr. kıyma,  1 yemek kaşığı irmik,  2 adet haşlanmış patates,  kırmızı biber ve tuz bu yemeğin yapımında kullanacağımız malzemelerimizdir. Gelelim dolgulu köftenin nasıl yapıldığına.

Öncelikle derin bir kap içine malzemelerimizden bulgur, yumurta, kıyma, tuz, irmik ve kırmızı biber koyulur ve hamur yapılır. Daha sonra bu hamurun içinde haşlanmış patates ilave edilir ve yoğurma işlemi yapılır. Yoğurduğumuz bu karışım macun kıvamına gelene kadar yoğurma işlemi devam eder.

Köftenin içi için 100 gram kıyma gereklidir. Sos da oldukça önemlidir. Sos için gerekli malzemeler şöyledir ;   2 adet domates,  2 adet kesme şeker,  1 yemek kaşığı sıvı yağ,  2 diş sarımsak,  1 defne yaprağı

Köftenin içi için hazırlanan 100 gram kıymayı fındık büyüklüğünde köfteler haline getirin ve yağ dolu tavada kızartın. Köfteler kızardıktan sonra hazırladığınız hamuru limon büyüklüğünde parçalara ayırın. Elinizle hamurun ortasını açın ve kızarmış olan köfteleri hamurun ortasına koyun ve ardından elinizle yuvarlayarak kapatın.  Bu işlemi yaparak tüm hamuru bu hale getirin ve suda haşlayın. Domates sosu için malzemeleri robottan geçirerek sosunuzu hazırlayın.

Köfteler haşlanınca sudan çıkartın ve domates sosunu üzerine dölün, sıcak bir şekilde servis yaparsanız güzel olur. Afiyet olsun