Ekmek nasıl yapılır ?

Ekmek nasıl yapılır ?

Sofraların vazgeçilmez gıdası olan ekmek yapımını öğrenerek evinizin ortamında kendi ekmeklerinizi de üretebilirsiniz.
0.0 (0 oy)
Türk milleti olarak temel gıdamız olan ekmek, son yıllarda üst üste aldığı zamlar nedeni ile kalabalık ailelerin sofralarında görülmez oldu.

Kalabalık bir ailenin yemek başına 5in üzerinde ekmek tükettiği düşünülürse ekmek masrafı bir çok aile için oldukça yüksek.

Bunun yanında ekmeğin içine katılan katkı maddelerinden emin olmayan, bu nedenle kendi ekmeğini üretmek isteyenlerin sayısı da oldukça fazla. Son yıllarda ekmek hazırlama makineleri çıkmış olsa da bu makinelerin fırında pişirilmiş ekmeğin tadını ve kokusunu verdiğini söylemek zor.

Ekmek nasıl yapılır ?

Ekmek nasıl yapılır sorusuna cevap vermek adına ekmek yapmak için üç ayrı işlem gerekir. İlk işlem olan yoğurmada un hamura çevrilir.

İkinci işlem olan mayalamada hamur ekşitilip kabartılır, son işlem olan pişirmede ise hamur ekmek haline gelir. İçerdiği suya göre hamurlar üçe ayrılır. Bunlar Lüks ekmek hamuru , ekmeklik hamur ve çörek hamurudur.

Fırınlar ortalama 250 dereceye ayarlanır. Avrupa’da çok farklı ekmek türleri yapımı için tarifler bulunsa da Türkiye’de en çok beyaz ekmek yapılır. Son yıllarda kepekli ekmek yapanların sayısı da oldukça fazladır.