Etli dolma nasıl yapılır

Etli dolma nasıl yapılır

Dolma yemeyi seviyorsanız hazırladığımız tarifimize göz atarak kolay bir şekilde etli dolmalar hazırlayabilirsiniz.
0.0 (0 oy)
Etli Dolma

Etli dolma yıllardır Türk ailelerinin vazgeçilmezi haline gelmiştir. Bir çok ailede sürekli yapılmakta olan bu dolma gerçekten tadı bakımından mükemmeldir. Etli dolma genellikle soğuk ve limonlu yenmesi çok daha güzel olmaktadır. Bu bizlerden sizlere ufak bir tavsiye.


    Gerekli Malzemeler
  • 500 Gram Kıyma

  • 1 Kilo Dolmalık Biber

  • 5 Tane Domates

  • 1 Su Bardağı Pirinç

  • 1 Yemek Kaşığı Margarin

  • 2 Tane Soğan

  • 1 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı

  • Maydanoz

  • Karabiber

  • Tuz



Hazırlanışı

İlk olarak biberlerin üst tarafı kesilir. Daha sonra içini çıkardığınız domateslerin, içini kıymayla karıştırınız. Doğranmış soğan, pirin, kıyılmış maydanoz, tuz, biber ve kıyması da eklenerek güzelce yoğurulur.Ayçiçek yağı ve su ilavesi ile yumuşatılır. Daha sonra biberler ve domatesler doldurulur. Tabi su ile yumuşattığımız pirinçlerle içi karıştırmayı unutmayınız ve sıcak servis yapınız.

Afiyet Olsun..