Etli mantar sote nasıl yapılır?

Etli mantar sote nasıl yapılır?

Protein açısından oldukça zengin olan etli mantar sote tarifi bu yazımızda yer alıyor.
0.0 (0 oy)
Sulu yemek ve et sevenlere bol proteinli bir yemek tarifi.Hem günlük sofralarınızda hem de misafir sofralarında herkesin sevebileceği bir yemek olarak ikram edeceğiniz bir yemektir etli mantar sote.



Malzemeler.

Yarım kilo kuşbaşı et.
251 gr mantar.
1 yemek kaşığı salça.
1 adet kuru soğan.
2 adet yeşil soğan.
1 tutam tuz.
1 çay kaşığı karabiber.
2 bardak su.
Yarım çay bardağı sıvı yağ.

Hazırlanışı.

Bu yemekte etin tercihi size bırakılmıştır.İster kuzu isterseniz koyun yada dana eti kullanabilirsiniz.

Tenceremize yağımızı koyduktan sonra yemeklik doğranmış soğanımızı ekliyoruz .Soğanlarımızı öldürdükten salçamızı ekleyip biraz suyla salçanın pişmesini sağlıyoruz.Yeşil soğanları yıkayıp ince doğradıktan sonra salçaya ekliyoruz.Etlerimizi katıp etlerin mantar öncesinde biraz yumuşamasını sağlıyoruz.Kültür mantarlarını limonla ovup temizledikten sonra etlerimize ilave ediyoruz .

Bu tarifte isterseniz konserve mantar da kullanabilirsiniz.Yemeğimizin suyunu koyup pişmeye bırakıyoruz. Kekik ve karabiberini ekleyip tuzunu yemek piştikten sonra ateşi kapatmadan önce atıp etli mantar sotemizi servise hazır hale getiriyoruz.

Etli mantar sotenin servisinde yanına patates püresi veya patates kızartması ekleyerek sunabilirsiniz.Bu yemeğin yanına yapacağınız sade pirinç pilavı yemeğinizi tamamlayacaktır. Afiyet olsun.