Fırında kabak nasıl yapılır

Fırında kabak nasıl yapılır

Sebze tüketmeyi seviyorsanız özel fırında kabak tarifimize göz atarak lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz.
0.0 (0 oy)
kabak


Kabak sebzesi çok yararlı ve sağlıklı bir meyvedir. Eskiden bir çok evde en az haftada bir gün pişen bu sebze, günümüzde o kadarda yapılmamaktadır. Aslında hem sağlık açısından, hem de tat bakımından çok yararlı bir sebzedir. Fırında kabağın nasıl yapılacağını aşağıda sizlere anlatalım.

    Gerekli Malzemeler

  • 3 Tane Kabak

  • 1 Su Bardağı Doğranmış Domates

  • 2 Yemek Kaşığı Su

  • 1 Su Bardağı Jambon

  • Yarım Çay Bardağı Rendelenmiş Peynir

  • 1 Yemek Kaşığı Kıyılmış Dereotu



Hazırlanışı

Kabakları halka şeklinde doğrayınız. Daha sonra bir tencereye kabakları ve suyu ilave ederek kısık ateşte haşlayınız. Haşlanan kabakların suyunu süzdürerek bir fırın kabına koyunuz. Daha sonra domatesler kabakların üzerine koyularak, iyice karıştırılır. Rendelediğiniz peynirleri üzerine eş şekilde yerleştiriniz. Son olarak kıydığınız jambon ve maydanozu da üzerine eş şekilde serperek yüksek derecede 5 dakika kadar pişiriniz. Sıcak olarak servis yapınız.

Afiyet Olsun..