Fırında Kabak Yemeği Nasıl Yapılır ?

Fırında Kabak Yemeği Nasıl Yapılır ?

Geleneksel ve vazgeçilmez lezzetlerimiz arasında yer alan fırında kabak yemeğini verdiğimiz tarifleri uygulayarak kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz.
0.0 (0 oy)
Kabak Yemeği, geleneksel ve sıradan bir yemek gibi görünse de özel bir tarifle hazırlandığında damak tadını son derece etkileyen bir yemeğe dönüşebilmektedir.

Çok lezzetli bir kabak yemeği tarifi için öncelikli olarak gerekli malzemeleri hazırlayalım.

Fırında Kabak Yemeği Nasıl Yapılır ?

Kabak Yemeği için gerekli malzemeler 1,5 kilo yeşil kabak, yeteri miktarda pul kırmızı biber, karabiber ve tuz, iki yemek kaşığı zeytinyağı, 250 gram yağsız kıyma, iki tane kuru soğan, dört diş sarımsak, altı adet domates, bir yemek kaşığı sirke ile iki tutam maydanozdan ibarettir.

Kabak Yemeğinin hazırlanışına kabakları iyice yıkayıp ve kurulayarak başlayınız. İyi kurulanmamış kabakların pişirilirken buruşacağını unutmayınız.

İyice yıkanmış ve kurulanmış kabaklar küp şeklinde kesilip hazırlanır. Küp küp kesilmiş kabaklar fırın kabına koyulduktan sonra üzerine yeteri miktarda tuz, karabiber ve kırmızı biber eklenir ve üzerine zeytinyağı gezdirilerek iyice karıştırılır.

Hazırlanan bu karışım 150 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat süreyle pişirilir. Bu esnada püf noktalardan biri olan yemeğin karıştırılması detayını da yemek fırındayken ilk yarım saat yapmak gerekir.

İki adet soğanı ve iki diş sarımsağı da ince bir şekilde kıyarak, yeteri miktarda karabiber ve tuzu da ilave ederek kıymanın içine karıştırın ve tencerede kısık ateşte kavurun.

Bunun yanında domateslerin kabuklarını soyup sirke ve kıyılmış iki diş sarımsakla birlikte tuzu ve karabiberi ilave edilmiş bir şekilde tencerede kavurun.

Fırından çıkardığınız kabakları tabaklara alın ve üzerine en son hazırladığınız kıyma harcını yerleştirin. Maydanoz ve domates sosu Fırında Kabak Yemeğine inanılmaz bir lezzet ekleyecektir.