Fırında sebzeli tavuk nasıl yapılır?

Fırında sebzeli tavuk nasıl yapılır?

Her zamankinden daha farklı ve özel bir akşam yemeği düzenlemek istiyorsanız fırında sebzeli tavuk yapabilirsiniz.
0.0 (0 oy)
Güzel bir akşam ve sizin için değerli olan misafirleriniz var. Onlara güzel ve eşşiz bir yemek hazırlamak istiyorsunuz ama hangi yemeği hazırlayacağınız konusunda bir fikriniz yok ise size Fırında Sebzeli Tavuk öneririz.

Hem kolay yapılışı hem de eşşiz ve harika lezzeti ile günün yemeği olacağına emin olabilirsiniz. Peki Fırında sebzeli tavuk nasıl yapılır ?



Önce malzemelerimize bir göz atalım ;
1 veya 1 buçuk kg tavuk kalça şiş
5 domates
5 patates
4 kabak
4 iri dolmalık biber
2 defne yaprağı
2 soğan
3-4 diş sarımsak
5 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
Tuz, karabiber

Fırında sebzeli tavuk hazırlanışı

Tavuk etlerini ortadan ikiye bölüp bir kaba koyun. 3 veya 4 kaşık sıvı yağ ile tuz, karabiber, kırmızı tozbiber ilave edip 15-20 dakika boyunca marine edin. Patatesleri, domatesleri, biberleri ve kabakları temizleyin.

Temizlediğiniz patates, domates, kabak ve biberleri halka şeklinde dilimeyin. Soğanları kıyın ve sarmısakları soyun. Kalan sıvıyağı bir tavada ısıtın ve ardından soğan ile sarımsakları pembeleşinceye kadar pişirin.

Bir bardak sıcak su ve defne yapraklarını salçayla birlikte karıştırın ve sos kıvamına gelene kadar pişirin. Sos kıvamını yakaladıktan sonra defne yapraklarını sosun içinden çıkarın ve sosu ılıklaşması için bir yere bırakın.

Fırın kalıbını yağladıktan sonra tavuk etini ve dilimediğiniz patates, domates, biber ve kabakları yanyana ve biraz da üst üste gelecek şekilde yerleştirin. Üzerine sosu gezdirin ve göz kararı tuz ile karabiberi serpiştirin.

200 dereceye ayarlı ve önceden ısıttığınız fırına yemeğinizi yerleştirin ve üzeri kızarana kadar fırından çıkarmayın. Dilerseniz maydanozla üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz ve yemek hazır. Afiyet olsun...