Yemek Tarifleri|27 Şubat 2011 20:00

Fırında tavuk nasıl yapılır

Paylaş
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (henüz oy verilmemiş)
Loading...Loading...
fırında tavuk

fırında tavuk

Tavuk yemekleri arasında en çok sevileni fırında tavuktur. Çünkü fırında tavuklar nar gibi kızarır ve derisi çok tatlı olur. Aynı zamanda fırında tavuk yemeği diğerlerine oranla çok zahmetsizdir. Bundan dolayı bir çok bayan fırında tavuk yemeklerini diğerlerine oranla tercih etmektedir.
Gerekli Malzemeler
8 Tane Parça Tavuk Eti
1 Tane Soğan
4 Diş Sarımsak
3 Yemek Kaşığı Limon Suyu
3 Yemek Kaşığı Sirke
Sıvı Yağı
Kekik
3 Tane Defne Yaprağı
Pul Biber
Ketçap
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı

İlk olarak tavuklar pareks bir kaba dizilir. Büyük bir tencerede sıvıyağı, soğan, sirke, limon suyu, sarımsak, tuz, kekik, karabiber, defne yaprağı, ketçap ve pul biberi 2 su bardağı ile iyice kaynatınız. Bu hazırlamış olduğumuz karışımı tavukların üzerinde gezdiriniz. Alüminyum folyo ile  kapatarak, fırına sürünüz. 1 Saat pişirdikten sonra çıkartıp, sıcak servis yapınız.

Afiyet Olsun..

3 Yorum

  • olsada yesek

    Bu yorumu beğendiniz mi? Thumb up 2 Thumb down 1

  • Peki baharat konusunda daha çeşitli neler olabilir? ben tam bi baharat düşkünüyüm fakat sizden fikir almak istedim..

    Bu yorumu beğendiniz mi? Thumb up 0 Thumb down 1

  • valla çok güzel görünüyor. yemekte en önemli kriterlerden biri de görüntü. önce görüntü kendine çekecek sonra tadına bakarız :)

    Bu yorumu beğendiniz mi? Thumb up 1 Thumb down 1