Fırında tavuk nasıl yapılır

Fırında tavuk nasıl yapılır

0.0 (0 oy)
fırında tavuk



Tavuk yemekleri arasında en çok sevileni fırında tavuktur. Çünkü fırında tavuklar nar gibi kızarır ve derisi çok tatlı olur. Aynı zamanda fırında tavuk yemeği diğerlerine oranla çok zahmetsizdir. Bundan dolayı bir çok bayan fırında tavuk yemeklerini diğerlerine oranla tercih etmektedir.
Gerekli Malzemeler
8 Tane Parça Tavuk Eti
1 Tane Soğan
4 Diş Sarımsak
3 Yemek Kaşığı Limon Suyu
3 Yemek Kaşığı Sirke
Sıvı Yağı
Kekik
3 Tane Defne Yaprağı
Pul Biber
Ketçap
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı

İlk olarak tavuklar pareks bir kaba dizilir. Büyük bir tencerede sıvıyağı, soğan, sirke, limon suyu, sarımsak, tuz, kekik, karabiber, defne yaprağı, ketçap ve pul biberi 2 su bardağı ile iyice kaynatınız. Bu hazırlamış olduğumuz karışımı tavukların üzerinde gezdiriniz. Alüminyum folyo ile  kapatarak, fırına sürünüz. 1 Saat pişirdikten sonra çıkartıp, sıcak servis yapınız.

Afiyet Olsun..