Güllaç nasıl yapılır?

Güllaç nasıl yapılır?

Ramazan ayında sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden olan güllaç pek çok kişi tarafından tatlı olarak tercih edilmektedir.
0.0 (0 oy)
Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan güllaç bir çok kişi tarafından oldukça beğenilmekte ve afiyetle yenmektedir. Biraz sütlü, harika ferahlatıcı gül lezzeti ve damağınızda eşşiz bir tat bırakan güllaç oldukça popüler ve sevilen bir tatlıdır. Özellikle ülkemizde geleneksel tatlı denilince akla gelen ilk tatlılardandır.

Peki bu harika tatlı nasıl yapılır, güllaç yapmak zor mudur ? Güllaç yapmak oldukça kolaydır, belli başlı bilinmesi gereken püf noktalar vardır. Güllaç nasıl yapılır buyrun birlikte öğrenelim...

güllaç nasıl yapılır

10 veya 15 dakika kaynattığı sütün içine şeker, vanilya ve gülsuyu katın. Bir süre daha kaynatmaya devam edin. Eliniz yanacak derecede ısınınca kaynatmayı bırakın. Sütü ılıması için bir köşeye alın ve güllaç yapraklarını tepsiye yerleştirmeye başlayın.

Güllaç yapraklarını tepsiye yerleştirdikten sonra yaprakların üzerine hazırladığınız sütü kepçe yardımıyla yaptarğın her yerini ıslatacak biçimde yaprakların üzerine iyice dökün. Her bir yaprak için yaklaşık 2-3 kepçe yeterli olacaktır. Bu işlemi tamamladıktan sonra dövülmüş cevizi yaprakların üzerine serpin.

Cevizleri serptikten sonra bir kat daaha yaprak serin ve aynı işlemi tekrar uygulayın, üzerine hazırladığınız sütü yaprağın her tarafını ıslatacak biçimde iyice dökün. Bu işlemi de tamamladıktan sonra tarçın ve dövülmüş cevizi güllacın en üst tabakasını süslemek için kullanabilirsiniz.

İsterseniz süsleme işinde nar veya hindistan cevizi de kullanabilirsiniz. Bu tamamen sizin isteğinize bağlıdır. Bir kaç saat bekledikten sonra dilimleyin ve harika güllacınızı yemeye başlayın, afiyet olsun.

Güllaç için gerekli malzemeler ;
1 paket güllaç
2 kilo süt
1 paket vanilya
1 kilo şeker
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
tarçın, gül suyu