Haydari yoğurtla yapılan bir mezedir. Bunun için en başta bir süzme yoğurda ihtiyacınız var. Eğer süzme yoğurt bulamıyorsanız, normal olan yoğurdunuzu alın tülbendin içerisine ekleyin daha sonra yukarda tutarak süzün. Tabi uzun sürede süzüleceğinden, bir yere asın altına bir kap vs bırakmanız gerekiyor. Söylemem gerekiyor ki yoğurdunuzun sulu olmaması gerekiyor; çünkü koyacağımız ek malzemeler ile yoğurdumuzda oldukça sulanacaktır.


Haydari Tarifi
İlk olarak yapmanız gereken aldığınız nanelerin taze olması gerekir. Bu taze naneleri içerisine ekleyin. Bu taze naneleri kızgın bir tereyağında pişirin. Sonra bir cam tabağının içerisine yoğurtları ekliyoruz. Daha sonra içerisine bir miktar tuz ekliyoruz. Hemen ardından bir tutam sarımsak ekliyoruz. Sarımsaklar ince ince kıyılmış olması gerekiyor. 2 ya da 3 diş sarımsak bir haydari yemeği için yeterlidir. Bundan sonraki adımda tereyağımızda pişirdiğimiz naneleri ekliyoruz. Bu eklediklerini karıştırın ve kıvamı ile rengi tutana kadar karıştırın. Rengi tutmaz ise biraz daha nane eklenebilmesinde sakınca yoktur. Şimdi haydariniz hazır bir şekilde tabaklara servis yapmaya hazırlayabilirsiniz.


“Haydari nasıl yapılır” için 3 Yorum

  1. zehra diyor ki:

    haydariyi iLk bir davette yedim ve oldukca hosuma qitti.eve geldince kendim yapmaya karar verdim.ayarını tuttaramadım her yaptıgımda sulu oluyordu.nedenini de ögrenmiş oldum tesekkürler :)

    Bu yorumu beğendiniz mi? Thumb up 0 Thumb down 0

  2. FATMA diyor ki:

    nane ve yoğurt süper 2li yapmadım ama mutlaka yapıcam ağzım sulandı bu aralar mezelere kafayı takmış durumdayım elinize sağlık yemişle beraber iyi çalışmalar.:)

    Bu yorumu beğendiniz mi? Thumb up 0 Thumb down 0

  3. Mehmet diyor ki:

    oooo, harika bir yemek, öğrenci evinde kalıyorum ve çok hasret kaldım haydariye, bir gün denemek lazım :)

    Bu yorumu beğendiniz mi? Thumb up 0 Thumb down 0



Yorum yapın