Kayısı Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Kayısı Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Lezzetli vitamin deposu olan kayısıları kullanarak afiyetle tüketebileceğiniz kurabiyeler yapabilirsiniz.
0.0 (0 oy)
Kayısı kurabiyesi bir çok kişi tarafından henüz tadına bakılmamış ancak tadını bilen kişiler tarafından çok beğenilen harika kurabiye çeşitlerinden biridir. Üzerindeki kayısı çekirdeği de ayrı bir tat, harika ve eşşiz bir lezzet verir.

kayısı kurabiyesi nasıl yapılır

Çayın kahvenin yanında ikram edilecek en ideal kurabiyelerden biridir. Güzel yapılmış bir kayısı kurabiyesi ve yanında içilen taze çay, uzun süre akıllardan çıkmayabilir.

Kayısı kurabiyesi nasıl yapılır ?

Buyrun kayısı kurabiyesi tarifi.

Önce malzemelerimize bir göz atalım ;
4 veya 5 su bardağı un
2 veya 3 su bardağı pudra şekeri
500 gram tereyağı
1 su bardağı zeytin yağı
1 fiske tuz
2 avuç kayısı çekirdeği

Kayısı kurabiyesi yaparken ilk yapılacak şey tereyağını bir gün önceden eritip soğumasını beklemektir. Soğuyan tereyağını sabaha kadar dinlenmesi için bir kaba koymalısınız.

Sabah oldu ve tereyağınız dinlendi, kayıs kurabiyesi yapmaya hazırsınız. Hamur yoğurmak için bir kap bulun ve içine dinlenen tereyağını koyun. Tereyağı beyaz rengi alana kadar çırpın.

Çırptığınız tereyağının üstüne bir bardak zeytinyağı dökün ve çırpma işlemine devam edin. Tereyeğını çırparken üzerine şeker ilave edin. Üzerine biraz un ile tuz ekleyip yoğurma işlemine başlayın. Yoğurduğunuz hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurmaya devam edin.

Hamuru limon büyüklüğünde parçalara ayırıp şekil verdikten sonra tepsiye yerleştirin. Yerleştirmiş olduğunuz hamurun üzerine kayısı çekirdeği koyun ve pişirin. Kurabiyeler pembe rengi alana kadar pişirme işlemine devam edin. Afiyet olsun