Kıymalı Ay Çöreği Nasıl Yapılır?

Kıymalı Ay Çöreği Nasıl Yapılır?

Pastanelerde satılan ve pek çok kişi tarafından büyük bir ilgi gören kıymalı ay çöreklerini kendi evinizde de hazırlayarak yiyebilirsiniz.
0.0 (0 oy)
Çayın yanında ikram edilebilecek harika lezzetlerden biri de kıymayı ay çöreğidir. Değerli misafirleriniz için ikram edebileceğiniz harika bir lezzet. Damağınızda harika bir lezzet bırakan bu kıymalı ay çöreği çocuklar tarafından da oldukça sevilmektedir. Kıymalı ay çöreği nasıl yapılır ?
Önce malzemelerimize bir göz atalım.

kıymalı ay çöreği nasıl yapılır

yaklaşık 700-750 gram yani 6 veya 7 su bardağı un, 50 gram yaş maya (10 gram kuru maya da olabilir.) 3 tane yumurta, 250 gram margarin, 1 bardak hafif ılık su ve 2 çay kaşığı tuz.

Malzemeleri temin ettikten sonra bir kap içine maya konulur. Etrafına un koyulur. Mayanın üzerine ılık su ilave edilir ve yağ, 2 tane yumurta ve tuz koyup karıştırılır. İyice karıştırıldıktan sonra hamur ayrı bir tencereye konulur. Üzeri kapatılır ve yarım saat kadar nemli bir ortamda bekletilir.

Hamur kabardıktan sonra güzelce yoğurulur ve 5 ayrı parçaya bölünür. Her parça yaklaşık 4 santim kalınlığında açılır ve ortadan ikiye bölünür. İkiye bölünen parçalar üçgen olacak çekilde üç ayrı parçala bölünür ve bir süre bekletilir. Bu sırada iç harç hazırlanılır.

İç harç için gerekli malzemelerimiz şunlardır ; 200 gram kıyma, 5 adet patates, 3 adet soğan, yarım demet maydanoz, bir yemek kaşığı yağ ve tuz ile karabiber.

İç harcı hazırlamaya başlayalım, önce patatesler haşlanıp kabukları soyulur. Sonra soğanlar ince bir şekilde doğranır ve kıyma ile karıştırılarak kavrulur. İçine diğer malzemeler katılır ve harç hazır duruma gelir. Harç hamurun içine güzelce yerleştirilir ve hamurun ağzı kapatılır. Tepsiye konulan hamur pişirilir ve kıymalı ay çöreği hazır. Afiyet olsun.