Kıymalı Saray Böreği Nasıl Yapılır ?

Kıymalı Saray Böreği Nasıl Yapılır ?

Kıymalı börekleri hep aynı şekilde yapmaktan sıkıldıysanız lezzetli bir alternatif olan kıymalı saray böreği tarifimizi deneyebilirsiniz.
0.0 (0 oy)
Hazırlıksız yakalandığınız bir durumda misafirlerinize yine de leziz ikramlarda bulunabilirsiniz. Hazırlaması çok kolay ve kısa süren Kıymalı Saray Böreği için gerekli malzemeler şu şekildedir:

Kıymalı Saray Böreği tarifi 6 kişilik bir tariftir. Kıymalı Saray Böreği, tencerede yapmayı tercih ederseniz 10 dakikada, önceden ısıtılmış bir fırında yapmayı tercih ederseniz de 25 dakikada hazır olmaktadır.

Kıymalı Saray Böreği için üç yufka, yaklaşık 300 gr kıyma ve bir tane kuru soğan gerekmektedir.

Kıymalı Saray Böreği Nasıl Yapılır ?

Yardımcı malzemeleri için de iki çorba kaşığı miktarınca Kuşüzümü, bir çorba kaşığı kadar Çam fıstığı, bir bağ Maydanoz, bir su bardağı kadar Süt, bir şişe madem sodası, iki tane yumurta, yarım kabuk tarçın, bir çay bardağı Sıvı yağ veya iki çorba kaşığı kadar margarin ile yeteri kadar tuz ve Karabiber hazır olmalıdır.

Böreğin yapılışına gelince: Sırasıyla öncelikli olarak bir kuru soğanı küçük küçük doğrayın. Tavada ısıtılmış sıvı yağın içine kestiğiniz soğanları koyup pembeleşinceye kadar kavrulmasını sağlayın.

Bu esnada ince ince kıydığınız maydanozları da kavrulan soğanların yanına eklemeyi unutmayın. Kıymalı Saray Böreğinin kreşi için de derin bir kap içerisinde sütü, maden sodasını ve bir yumurtayı iyice çırpın.

Bu karşımın üzerine bir çorba kaşığı miktarınca sıvı yağı dökün ve tekrar çırpın. Önceden hazırladığınız üç yufkayı düzgün bir şekilde açtıktan sonra az önce hazırladığınız kremayı fırça yardımı ile yufkalara dağıtın.

Tencerede kavurduğunuz kıyma malzemesini de soğutulmuş haliyle yufkanın üzerine eşit olarak dağıtın.

Bu işlemlerden sonra yufkaları sarın ve salyangoz şeklinde yuvarlayın. Şekillendirdiğiniz yufkaları önceden yağladığınız fırın tepsisine koyun ve üzerine kalan kremayı gezdirin.

Fırın önceden 180 derece ısıtılmış olmalıdır, bu ayrıntıyı kaçırmayın. Önceden ısıtılmış fırına yerleştirilen yufka tepsisi ortalama 25 dakika pişirilmeye bırakılmalıdır.

Yeterli sürenin sonunda pişmiş olan börekleri biraz soğumaya bırakın ve sonrasında düzgünce keserek afiyetle ikram edebilirsiniz.