Kıymalı su böreği nasıl yapılır

Kıymalı su böreği nasıl yapılır

0.0 (0 oy)
Kıymalı su böreği nasıl yapılır?

Malzemeler;

4 su bardağı un,
7 adet yumurta,
Tuz,
4/5 su bardağı nişasta,
1 paket sana yağı,
Soğan,
250 gr kıyma,
Karabiber,
1 su bardağı süt,
1 su bardağı zeytinyağı
Yarım bağ maydanoz

kıymalı su böreği

Öncelikle çalışacağınız kapların geniş olmasına dikkat etmelisiniz. Bu durum yalnızca su böreğinde değil rahatça hamurunuzu yapabilmeniz için tüm hamur işleri için geçerlidir. Su böreği hamurunun kıvamı diğer hamur işlerine göre daha dikkat edilmesi gereken bir husustur.

Dışarıda yediğiniz börek kıvamlarını hepiniz fark etmişsinizdir ve aynı kıvamı tutturabilmeniz için çok dikkatli olmalısınız zira yapmış olduğunuz su böreğinin bir anlamı kalmayacağına emin olabilirsiniz.

Tezgahınızı mümkün olduğunca temiz ve düzenli tutmalısınız. Malzemeleri gerekli sıraya göre düzenlemeniz olası bir karışıklığa da engel olacaktır.

Hazırlanışı;

Hamuru hazırlamak için unu eleyin, ortasını havuz biçiminde açın. 5 yumurta ve biraz tuz koyup bir hamur elde edin.

Hamuru yuvarlayarak 5 cm kalınlığında bir silindir yapıp 12 eşit parçaya ayırın. Üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika serin bir yerde bekletin. Eşit olarak dilimlediğiniz hamur parçalarını açın.

Harcınızı hazırlamak için bir tavada 1 paket tereyağın yarısını koyarak kızdırın. Yağ kızınca soğan ve kıymayı birlikte ekleyip kavurun. Harcı ateşten almaya yakın ince kıyılmış maydanozu tuz ve karabiberi katıp karıştırın ve ateşten alın.

Fırınınızı 200 C dereceye getirip. Isıtın.

Bir tencereye tuzlu, bol su koyup zeytinyağını ilave edin, bir taşım kaynatın. Hazırladığınız yufkaları tek tek 2-3 dakika haşlayın. Zedelemeden kevgirle alarak soğuk su dolu bir tencereye aktarın. İyice süzdürerek kevgirle tekrar alıp böreği tepsiye döşeyip fırına sürün. Su böreğini kare şeklinde keserek ılık olarak servis yapın.