Kokoreç nasıl yapılır

Kokoreç nasıl yapılır

Seveni kadar sevmeyeni de olan kokoreçler genel olarak çoğu kişi tarafından sevilen bir yiyecek türüdür. Gelin kokoreçlerin nasıl hazırlandığını birlikte görelim.
0.0 (0 oy)
Kokoreç


Kokoreç bir çok aile tarafından yenilemeyen et türlerinden birisidir. Kokoreç bir çok et türünden çok pahalıdır. Türkiye şartları altında bir çok insan ve ailenin kokoreç yemesi mümkün değildir. Aslında kokoreç muhteşem bir et türüdür. İçerdiği yağ bakımından, kalp hastalarına ve yaşlı kişilere kesinlikle önermiyoruz. İçerisinde bol miktarda yağ bulundurmaktadır.

    Gerekli Malzemeler

  • 1 Hazır Tane Kuzu Bağırsağı

  • Sarımsak

  • Yarım Çay Bardağı Rafine yağ

  • (Malzemeleri sakatatçılardan temin edebilirsiniz.)

  • Domates

  • Sivri Biber



Hazırlanışı

Kuzu bağırsağının sarılması çok zor olduğundan ötürü, tarifimiz hazır bağırsak için anlatılmıştır. İlk olarak fırınınız orta derece sıcaklıkta ısıtılır. İlk olarak kuzu bağırsağı 50 dakika kadar fırında kızartılır. Nar gibi olduktan sonra fırından çıkartmaya dikkat ediniz. Nar gibi kızaran kokoreç 1-2 cm kalınlığında dilimler halinde kesilir. Daha sonra ızgara ısıtılarak, kokoreçler 4-5 dakika kadar her iki tarafı da pişirilir. Son olarak domates ve sivri biberleri de ızgara ediniz. Hepsini birlikte sıcak servis yapınız.

Afiyet Olsun..