Marulun faydaları

Marulun faydaları

Salatalarda kullanılan marul ile akşam yemeklerinizi de süsleyebilir ve kendinize doğal bir besin kaynağı oluşturabilirsiniz.
0.0 (0 oy)
Marul günümüzde en çok yenen sebzelerden birisidir şüphesiz. Genellikle salatalarda kullanılan bu sebze, her akşam yemeğinde yenilmektedir. Kesinlikle yenilmesini biz uzmanlarda öneriyoruz sizlere. Marul ciddi anlamda yararlı bir sebzedir. Kesinlikle marulu yemekten vazgeçmeyiniz.



Marul içerisinde A, B, C vitaminlerini fazlasıyla bulundurmaktadır. Bildiğiniz gibi bir insan için bu vitaminler çok değerlidir. Marul yiyerek günlük bu vitamin gereksinimlerinizi rahatlıkla giderebilirsiniz.

Marul, mide ve bağırsağa çok yararlıdır. Burada yara ve iltihaplar sık sık oluştuğundan ötürü, marul bunların oluşmasını engellemektedir. Aynı zamanda hazmı kolaylaştırır ve karın ağrılarını giderir. Günümüzde bir çok yaşını almış insan hazımsızlık yüzünden çok büyük problemler çekmektedir. Bu problemleri gidermek için düzenli marul yemeniz yeterli olacaktır.

Bir çok insan marulu direk yıkayarak doğramaya başlıyor. Bu durum kesinlikle çok yanlıştır. Çünkü marulun içerisinde düşünemeyeceğiniz kadar pislik ve mahlukatlar bulunmaktadır. Marulu ilk olarak tek tek yapraklarını kopartmalısınız. Daha sonra bu yaprakları iyice yıkamalısınız. Bu sayede içerisinde bulundurduğu bakterilerden arındırmış olacaksınız.