Bulgur Pilavını mercimek ile zenginleştirilmesi son derece lezzetli bir yemek deneyimini sağlar. Çok leziz bir mercimekli bulgur pilavının tarifi ise son derece basittir ve yemeğin hazırlanışı sadece 15 – 20 dakikanızı alır.

Mercimekli Bulgur Pilavının ana malzemeleri bir su bardağı Mercimek, üç su bardağı bulgurluk pirinç, iki tane domates, iki tane soğan ve iki çorba kaşığı domates salçasından oluşur.

Mercimekli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır ?

Mercimekli Bulgur Pilavı tarifinin diğer malzemeleri ise şu şekildedir: dört tane çarliston, tercihe göre iki çorba kaşığı tere yağ veya bir çay bardağı sıvı yağ, 6 bardak su, bir tatlı kaşığı tuz, bir tatlı kaşığı pul biber ve bir çay kaşığı karabiberdir.

Mercimekli Bulgur Pilavının malzemeleri hazırsa yemeğin yapılışına geçilebilir. Önce bir su bardağı mercimek kısık ateşte yaklaşık yarım saat haşlanmalıdır.

Bu sırada üç su bardağı bulgurluk pirinç su ile yıkanmalı ve suyu süzdürülmelidir. Ayrı bir tencereye iki çorba kaşığı tere yağ koyup eritilmelidir.

Üzerine soğanlar ince ince kıyılarak ilave edilmeli ve pembeleşinceye kadar kızdırılmış yağda kavrulmalıdır. Bütün bu işlemlerin üzerine üç su bardağı bulguru dökün ve bulgurları da kavurun.

Malzemeler ile kavrulan bulgurun üzerine küp şeklinde kesilmiş dört biberi de ekleyin. Bulgurlar ile kavrulan biberlerin yanına kabuğu soyulmuş ve küp şeklinde kesilmiş domatesleri de koyun.

Ayrıca iki çorba kaşığı salça ve bir tatlı kaşığı tuz, pul biber ile karabiberi de tencerenin içine koyup bütün malzemeleri karıştırın.

Mercimekli Bulgur Pilavı tarifinin hazırlığına başlarken haşlanılan mercimekler de tenceredeki bu karışıma ilave edilmelidir.

Son olarak bütün bu karışımın üzerine 6 bardak kaynar su ilave edilerek yemeğin kısık ateşte yaklaşık 15 dakika demlenmesi için beklenilmelidir. Suyunu çeken mercimekli bulgur pilavı servise hazır hale gelmiştir. Afiyetle yiyebilirsiniz.


Yorum yapın