Milföy hamuru nasıl yapılır?

Milföy hamuru nasıl yapılır kadınların en çok sorduğu sorulardan bir tanesidir. Hamarat olan, her şeyi kendisinin el emeği olmasını isteyen kadınların marketlerden hazır milföy hamuru almak yerine milföy hamuru nasıl yapılır onu öğrenmek istemektedirler. Marketlerden alınan milföy hamurları ile el yapımı milföy hamurları arasında çok büyük farklar vardır. Milföy hamuru ile yapılan börekler, tatlılar ve aklınıza ne gelirse unutmayınız ki çok lezzetli olacaktır.

Milföy hamuru içerisinde oldukça yağ bulunmaktadır ve inanın ki bu lezzeti sağlayan tek şeyin yağ olduğunu söyleyebiliriz. Pastanelerden alınan hazır unlu mamüllerin de içeriğinde çok fazla yağ olduğundan dolayı lezzeti fazla olarak karşımıza çıkmaktadır.

milföy hamuru

milföy hamuru

Hazır milföy hamuru ile çok kolay bir şekilde börekler tatlılar yapabilirsiniz fakat söylediğimiz gibi milföy hamuru nasıl yapılır öğrenirseniz daha farklı, daha düzgün lezzetler, daha kendi damak zevkinize veya eşinizin damak zevkine uygun börekler yapabilirsiniz. Milföy hamuru ile yapılan börekleri çocuklarınızı okula gönderirken de beslenme çantasına koymanız çocuğunuz için yenilebilecek en güzel böreklerden bir tanesi olacağından emin olabilirsiniz ve milföy hamuru ile yapılan böreklerin yerini hiçbir börek türü tutmamaktadır.

Milföy hamuru nasıl yapılır?

Malzemeler;

4 bardak un,
50 gram margarin,
1 çay kaşığı tuz,
Hamur kıvamı tutulacak kadar su.

Hazırlanışı;

Malzemelerin hepsi bir kaba boşaltılarak karıştırılır. Su hamura yavaşça kıvam alıncaya kadar azar azar ilave edilerek hamur yoğurulur. Hamur kıvamını aldıktan sonra 5 dakika boyunca hamur ele alınır ve kaba sertçe atılır. 5 dakika sonra hamur yuvarlak bir biçime getirilir ve yağlı kağıda sarılıp buzdolabında yarım saat dinlendirilir.

Yarım saat sonra çıkartılan hamur Tezgah üzerinde 4 köşeli ve 4 köşesi de yıldız şeklinde uzatılacak bir biçimde açılır ve ortasına 300 gram margarin konur. Yıldız şeklindeki uçları yağın üstüne doğru kapatılarak katlanır. Üstündeki un fırça yardımıyla iyice temizlenir yağlı kağıda sarıp yeniden buzdolabında 1 saat dinlendirilir.

1 saat sonra çıkartılan hamur tezgah üzerine alınır ve merdane yardımıyla dikdörtgen şeklinde açılır, daha sonrasında cüzdan şeklinde üçe katlanır. Bu işlem ardı sırasında yeniden yapılarak katlanır. Hamurun üzerindeki unlar temizlenip yağlı kağıda sarılıp yeniden 1 saat dolapta dinlendirilir.

1 saat sonra çıkartılan hamurda bir önceki işlem yeniden uygulanır ve yeniden yağlı kağıda sarılıp 1 saat dinlenmeye alınır. 1 saat sonra hamur tezgah üzerine alınır ve yarım cm kalınlığında iyice açılır ve istediğiniz şekillerde kesilerek böreğinizi yapmaya hazır hale gelir.


“Milföy hamuru nasıl yapılır” için 10 Yorum

  1. aslı diyor ki:

    yaa bende milfloy hamuru yapmayı denedım ama gerektıgınden fazla kalın oluyoo:S verdıgınız tarıflerın hepsıne uydum ama yıne de kalın oluyo.aceba bende mı bı sorun war:SS:

    Bu yorumu beğendiniz mi? Thumb up 1 Thumb down 1

  2. emre kücük diyor ki:

    pörfek

    Bu yorumu beğendiniz mi? Thumb up 0 Thumb down 1

  3. dilara diyor ki:

    güzel ama tarif çok uzun

    Bu yorumu beğendiniz mi? Thumb up 0 Thumb down 1

  4. sevgi diyor ki:

    bencede güzel oluyor ama ufanıyor

    Bu yorumu beğendiniz mi? Thumb up 1 Thumb down 1

  5. gazman diyor ki:

    dilaraya katılıyorm güzel ama çok uzun ya .s

    Bu yorumu beğendiniz mi? Thumb up 0 Thumb down 1

  6. yasemin gezer diyor ki:

    bunun sütü yokkine

    Bu yorumu beğendiniz mi? Thumb up 0 Thumb down 0

  7. mustafa diyor ki:

    bence cok uzun anne olan bayanlar napsın kolay birsekildeolursasevinirim

    Bu yorumu beğendiniz mi? Thumb up 0 Thumb down 0

  8. aysu diyor ki:

    evet sizde sorun var hanım efendi neden kalın olsun iyce açın herkez anasının karnındamı ögrendi:)

    Bu yorumu beğendiniz mi? Thumb up 2 Thumb down 0



Yorum yapın