| 16 Şubat 2011 | Yorum yok »
omlet

omlet

Bildiğiniz gibi omlet kahvaltıda yenen bir yumurta çeşididir. Yapılması hem çabuk hem de tadı bakımından çok mükemmeldir. Omlet bir çok evin çoğu zaman kahvaltılarını süsleyen bir yemektir. Günümüzde zengini fakiri fark etmiyor herkes omlet yapıyor ve yiyor. Gerçekten tadı muhteşem bir yemektir.

Gerekli Malzemeler
1 Fincan Süt
1 Fincan Mısır Unu
Karabiber
Tuz
2 Adet Yumurta
İsteğe Göre Tereyağı
Harcı İçin:
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Süt
1 Su Bardağı Rendelenmiş Peynir
Tuz
Hardal
Karabiber
Hazırlanışı
İlk olarak mısır unu ve sütü kaynatınız. Biraz piştikten sonra  baharat ve yumurta sarıları ilave edilir. Daha sonra bir kap içerisinde yumurtaların beyazları iyice çırpılır ve karışımın içerisine eklenir.Daha sonra orta boy bir tavanın içerisinde tereyağını iyice kızdırın. Peyniri kızmış tereyağının içerisine katarak iyice eritin. Sonra baharatı ekleyin. Son olarak da peynir karışımı omletin üzerine koyulur ve omlet ikiye katlanarak sıcak servis yapılır.

Afiyet Olsun..


Yorum yapın