Pirinçin faydaları

Pirinçin faydaları

Çinlilerin yemek kültüründe büyük bir yere sahip olan pirinç sağlığımız açısından oldukça faydalı bir besindir.
0.0 (0 oy)
Bildiğiniz gibi pirinç Çinlilerin kültürü haline gelmiş bir yemektir. Çinliler sabah kahvaltıda, öğlen yemeğinde veya akşam yemeğinde neredeyse her zaman pirinç pilavı yiyorlar. Bunun sebebi elbette pilavı sevmeleridir. Peki Çinliler neden küçük boylular. Yapılan araştırmalara göre sürekli pilav ve benzeri şeyler yiyen Çinlilerin pek fazla besin kaynağı alamamaları nedeniyle, boylarının küçük olduğu ortaya çıkmıştır. Elbette bu demek pirinç’in yararlı bir besin olmadığı anlamına gelmiyor. Bu onların faydalı bir şekilde beslenemediğine dair bir problemdir. Pirinç buğdaygillerden gelmekte olan bir bitkidir. Aslında tam tersine, buğdaydan sonra gelen en yararlı besin pirinçtir. Şimdi pirinç’in faydalarını inceleyelim:



-          Mideyi hafif tutmakta ve kuvvetlendirmektedir.

-          Mideyi temizlemeyen tek bitkidir.

-          Hindistanların meşhur bir sözü vardır; “ Pirinç sığır sütü ile pişirilerek yenilirse, gıdaların en üstünü ve en faydalısıdır. ” Bu söz yıllardır Hindistan’ın kültürüne yerleşmiş bir sözdür.

-          Kısırlık problemlerinden biri olan meninin az olması, pirinç ile çözülüyor. Meniyi arttırıcı bir özelliğe sahiptir.

-          Cildi güzelleştirir ve vücudu güçlendirir.

-          Kilo alamayan genç insanlar için çok işe yaramaktadır pirinç.

Pirincin aslında bakarsak o kadarda çok fazla sağlık açısından önemli bir etkisi yoktur. Yalnız söylediğimiz gibi her besinden azda olsa yenmesi gereklidir.