xanax nursing xanax 2mg xanax recreational use

tramadol 50 mg ingredients buy tramadol online without a prescription tramadol high stories

there drug test soma soma price soma backless bras

hydrocodone dosage cough suppressant what is hydrocodone hydrocodone 10-500 tab

cheap generic xanax alprazolam 0.5mg xanax drug with alcohol

stare into valium colored skies order valium online oxy and valium bluelight

ambien side effects women ambien 10 mg ambien withdrawal joint pain

tramadol 50 mg what is it used for tramadol 50 tramadol with hydrocodone allergy

best high valium diazepam online buy valium from india

street value of 10mg ambien ambien without prescription ambien cr how long does it last

Yemek Tarifleri|18 Ağustos 2010 05:56

Pizza hamuru nasıl yapılır(Videolu Anlatım)

Paylaş
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (henüz oy verilmemiş)
Loading...Loading...

Pizzanın en önemli kısmı hamurudur. Hamurun kalınlığı ve kıvamındaki bir eksik , pizzanızın tadının çok farklı ve beklentilerinizden düşük olmasına sebep olabilir. İşte bu yüzden pizza hamuru tarifimizi dikkatle uygulamanızı tavsiye ediyoruz.

İtalyan Usulü Pizza Tarifi

Karışık Pizza Tarifi

Malzemeler Hamur için;

Yarım kg ( 4 su bardağı un ),
Yarım su bardağı sıvı yağı,
150 ml ( 3/5 su bardağı ) kadar ılık su,
Tuz,
1 çay kaşığından biraz fazla toz şeker,
30 gram kadar yaş maya yada 15 gram kuru maya.

Malzemeler Yufka üzeri için,

5 adet domates ( orta büyüklükte ),
5 adet yeşil sivri biber,
10 adet dilimlenmiş salam,
5 adet dilimlenmiş uzun sosis,
300 ml domates sosu,
260 gram rendelenmiş kaşar.

Pizza Yufkası Hazırlanışı;

Öncelikle pizza yufkasının mayalı içeriğinden dolayı çok fazla kabaracağından geniş bir hamur kabı seçmeniz daha sonrasında sıkıntı yaşamamanız açısından önemlidir yani geniş bir kap kullanmanız gerekmektedir.

Hamur kabınızın içine 1 su bardağı suyu döktükten sonra üzerine yağ, şeker ve mayayı serpiştirin. Karışım bu şekilde 3,4 dakika bekledikten sonra şekerin ve mayanın suyun içerisinde iyice çözüldüğünü görene kadar çırpın.

pizza hamuru

pizza hamuru

Pizza yufkasının çok iyi hazırlanabilmesi için içerisindeki un kalitesi yüksek ve iyice elenmiş olmalıdır. Unu elemenizin ardından ortasını bir havuz misali açarak şekerli ve mayalı karışımınızı ortasına dökün. Bu şekilde 10 15 dakika kadar ılık bir ortamda mayalamaya bırakın. Bu süre geçmesinin ardından hamurunuzun elastiki bir hale alana kadar yoğurun. Hamuru daha önce kullanmadığınız bir kap içerisine yerleştirerek 1 buçuk saat kadar ılık bir ortamda dinlendirin.

Hamurun ve sosunun hazırlanması;

Not: Burada pizza sosu tarifi de mevcut dileyen göz atabilir.

Hamurun üzerine sereceğiniz karışım malzemelerinden sosisi küçük parçalara bölebilir veya düz ve ince bir şekilde kesebilirsiniz. Domatesler, salamlar ve biberler ince bir şekilde dilimlenmiş olması gerekmektedir.

Ardından daha önce hazırlamış olduğunuz hamuru 25 cm çapında açın ve elinizle olduğunca düzgün olmasını sağlayın.

Hamuru pizzayı pişireceğiniz tepsiye sererek üzerine domates sosunu dökerek üzerine sürün. Daha önce pizza için hazırlamış olduğunuz içeriği sosun ardından üzerine yerleştirin.

Fırınınızı 200 C ye getirerek ısınmasını bekleyin.

Hazırlamış olduğunuz pizzayı istediğiniz kadar eşit parçaya bölün ve fırınınız ısındıktan sonra yerleştirin.

Not: Kaşar peyniri pizzanın pişmesine yakın üzerine serpilmesi daha uygundur.

29 Yorum