Salata nasıl yapılır

Salata nasıl yapılır

Salata yapmak her kişi için kolay ve pratiktir. Ancak lezzetli salatalar yapabilmek için özel tariflere ihtiyacınız olabilir.
0.0 (0 oy)
Farklı çeşitleri olmakla birlikte salata yapılması en kolay besin türlerinden birisidir. Genellikle evde bulunan materyaller kullanılacağı için ani misafir baskınlarında soframızı ilk süsleyecek olan salata olacaktır.

Yapımı oldukça basit olan salata, aslında temelde içeriğindekilerin doğru oranla birleştirilmesi üzerine kurulmuştur. Yani gereğinden fazla domates ya da gereğinden fazla biber kullanımı salatamızın güzelliğini zedeleyecektir. Burada önemli olan salata malzemeleri arasında belirli bir oranı yakalamaktır.

Salata tarifi için gerekli olacak olan malzemeler


  • 4 adet domates,

  • 2 adet salatalık,

  • 2 adet sivri biber,

  • 1 adet soğan,

  • 3-4 adet yeşil soğan (isteğe bağlı)

  • Bir kaç dal maydonoz (isteğe bağlı)

  • Bir kaç dal nane (isteğe bağlı)

  • Sosu için;

  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı,

  • 1 limonun suyu,

  • 1 çay kaşığı tuz



salata nasıl yapılır

Öncelikli olarak yapmamız gereken tüm salata malzemelerini derinlemesine yıkamak olmalıdır. Hazırlayacağımız salatamızın vücut sağlığımız açısından zararı olmaması için iyice temizlenmiş olması gerekmektedir.

Sonrasında domateslerimizi, biberimizi ve soğanımızı doğramalıyız. Fakat burada domatesleri, soğanları ve biberleri ne çok büyük ne de gereğinden fazla küçük doğramamamız gerektiğini bilmeliyiz. Hemen sonrasında nane ve maydanoz haricindeki yıkadığımız ve doğradığımız malzemelerimizi salata tabağımıza koyalım.

Birbirine karıştırdığımız salata malzemelerimizim üzerine bir de sos hazırlarsak salatamız enfes bir tada sahip olacaktır. Bunun için minik bir kap daha kullanmalı ve o kabımıza limon suyu, zeytinyağı ve tuzu atarak karıştırmaya başlamalıyız. Salatamız için hazırladığımız sosumuzu salatamızın üzerine dökerek karıştırmaya devam edelim..

İyice harmanladığımız salatamız son bir aşamadan geçtikten sonra servise hazır hale gelecektir. Salatamızı maydanoz ve nane ile süsleyebilir ve artık servise başlayabiliriz. Afiyet olsun...