Süt böreği nasıl yapılır

Süt böreği nasıl yapılır

Eski dönemlerden kalma ve Türk mutfağının eşsiz lezzetleri arasında olan süt böreğinin tarifini sizlerle paylaşıyoruz.
0.0 (0 oy)
Süt Böreği

Süt böreğini bir çok insan bilmemektedir. Eskiden kalma ve büyük annelerimizin yaptığı tarzda bir börektir. Gerçekten tadı muhteşem olan bu böreği sizlere kesinlikle tavsiye ediyoruz.
    Gerekli Malzemeler
  • 1 Adet Margarin

  • 3 Tane Yufka

  • 250 Gram Peynir

  • 1 Tane Yumurta

  • Gerektiği Kadar Süt


Hazırlanışı

İlk olarak bir tavada margarini eritiniz. Eriyen margarini soğutarak 3 adet yufkayı yağlayın ve üst üste diziniz. Dizilen yufkalar 16 eşit parçaya bölünür. Beyaz peynir ile kıyılmış maydanoz karıştırılır. Kesilen yufkaların ucuna karışımı koyalım. Köşelerinden katlayalım ve sigara böreği gibi katlamalısınız. Daha sonra kabın içerisine alalım yaptığımız börekleri ve üzerini kapatacak kadar süt ekleyelim. Bu şekilde börekleri 30 dakika kadar bekletelim.

Daha sonra hafifçe yağlanmış fırın tepsisine börekleri elinizle iyice sıkarak aralıklı olarak diziniz. Üzerine çırptığınız yumurtayı sürerek 175 derecede 30 dakika kadar pişiriniz.

Afiyet Olsun..