Tart hamuru ve jölesi nasıl yapılır

Tart hamuru ve jölesi nasıl yapılır

0.0 (0 oy)
Tart hamuru için malzemeler

250 gram un

1 adet yumurta

125 gr margarin

1 limonun rendesi

75 gr pudra şekeri

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Hazırlanışı

Unu, kabartma tozunu ve şekeri eleyip ortalarına yumurta, limon ve belirli bir miktarda margarin koyun. Biraz yoğurup bir buçuk saat üstü kapalı olacak şekilde buzdolabında dinlendirin. Tart hamurunun üzerine fındık veya ayva rendesi koyabilirsiniz.

Tart jolesi tarifi

Malzemeler
1 adet yumurta
2,5 su bardağı beyaz un
1 çay bardağı toz şeker
1/3 paket margarin
1 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz

Tart jölesi hazırlanışı

Olukça derin ve büyük bir kabın içerisine yumurtanızı kırıp, toz şeker ilave edin. Bu işlemi yaptıktan sonra bir mikser yardımıyla kabarana kadar çırpın. Yağını, kabartma tozunu ve limon kabuğunun rendesini ilave edin ve karıştırın. Unu ele yapışmayan kıvama gelene kadar yoğurun. Hamuru merdane ile açtıktan sonra bir bardağın ağzıyla kesip daireler çıkarın.
Dairlerin kenarlarını yükseltmek amacıyla hamurdan parçalar koparıp yuvarlayarak şerit haline getirebilirsiniz. Şekil verdiğiniz kurabiyeleri fırını attıktan sonra bir güzel dizin. Bu dizim işleminden sonra 180C ‘de üzeri pembeleşene kadar pişirin. Kurabiyeleri dinlendirip soğuttuktan sonra tart jöleyi üzerine sürerek yanında bir meyve suyu açabilirsiniz.