Türlü

türlü

Türlü yemeği Türk kültürünün yıllardır vazgeçilmezi haline gelmiştir. Türk insanı türlü yemeğinden hiç bir zaman vaz geçememiş ve geçemeyecektir de. Türlü yemeğinin tarifini detaylı şekilde anlatalım.

    Gerekli Malzemeler

  • 1 Tane Kabak
  • 10 Tane Fasulye
  • 3 Tane Domates
  • 1 Tane Pırasa
  • 4 Tane Patates
  • 300 Gram Kuzu Kuşbaşı
  • 4 Yemek Kaşığı Katı Yağ
  • 2 Adet Soğan
  • 4 Bardak Su
  • Tuz
  • Biber

Hazırlanışı

Orta boy bir tencerede, yağ, et ve doğranmış soğanları suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavuralım. Daha sonra sebzelerimizi ayıklayalım ve bu karışımın üzerine dökerek karıştıralım. İsteğinize göre tuzunu ve biberini ilave edelim. Daha sonra sebzelerin renkleri değişene kadar sote edelim. Son olarak hazırlanan 4 bardak suyu üzerine dökerek tencerenin kapağını kapatalım ve 45 dakika kadar pişirelim. Sıcak servis yapınız.


Yorum yapın