Yemek Tarifleri|02 Eylül 2010 02:19

Yoğurt nasıl yapılır

Paylaş

Yoğurt nasıl üretilir?

Yoğurdun faydalarını saymakla bitiremeyiz fakat burada açıklayabileceğimiz miktarda açıklamak istiyorum. Yoğurdu daha midemize indirmeden bile sağlığımıza faydalı olduğundan emin olabilirsiniz. Ne demek istediğimi şöyle açıklayayım. Yoğurt ağız sağlığı açısından çok önemlidir. Düzenli bir biçimde yoğurt yiyen bir kişide ağız kokusu olma ihtimali büyük oranlarda düşmektedir. Aynı zamanda dişlerde oluşan plakları, içinde bulunan sağlıklı bakterilerle yok etmektedir. Yani yoğurdu sadece ağzıma alıp çalkalasak bile sağlığımızda çok başarılı sonuçlar elde ederiz.

Yoğurt yemenin ciddi derecede kilo kaybını sağladığını biliyor muydunuz? Evet yoğurt yemek kilo vermenizde çok önemli bir etken sağlamaktadır. Düzenli olarak yoğurt yiyenlerin yemeyenlere oranla %25 kadar daha hızlı kilo verdirdiği bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Yani yoğurt vücudumuzdaki yağ yakışını ciddi derecelerde arttırmaktadır.

yogurt yapılışı

yogurt yapılışı

Vücut gelişimi için bire bir olan yoğurt yağ yakma etkisi ve yoğun enerji gerektiren vücut geliştirmede sizler için birebir fayda sağlayacaktır. Vücut geliştirme yapılırken gerekli kaloriler alınmaz ise olan kaslarınızı eritebilirsiniz.

Yoğurt ayrıca mide asidini dengeleyerek mide sağlığımızı da korur. Akşam yemeklerinin ardından çok yenilen meyvelerden sonra yenilen yoğurt mide şekerini dengeye alarak yine sağlığımızı korur.

Ayrıca çoğu insanın sorunlarından olan mide hazımsızlığı ve bağırsak problemlerine de çok fayda sağlayarak kontrol altına almaktadır.

Yoğurt yapılışı

Yoğurt yapımı çok kolaydır fakat yoğurdu zamanında sarmak zamanında açmak kıvamı tutturmak açısından çok önemlidir. Yoğurt yapımında gerekli olan malzemeler mayalama için birkaç çay kaşığı yoğurt. Evinizde yaşayan birey sayısı miktarda da süt gerekmektedir.

Sütü tencereye koymanızın ardından orta ateşte kaynatınız. Sütü zaman zaman karıştırarak taşmasını engelleyiniz ve aynı zamanda daha iyi kaynamasını sağlayınız. Süt kaynarken altını kısarak birkaç taşım daha kaynayana kadar karıştırınız ve ocağı söndürünüz.

Sütü soğumak için kendi haline bırakıyoruz. Soğumasının ardından mayalamak için hazırlamış olduğumuz yoğurdu koyuyoruz ve biraz karıştırıyoruz.

Ardından kapağını kapatıp üstünü battaniye tarzında tencereyi sıcak tutacak bir biçimde sarıyoruz ve mayalanmasını bekliyoruz. Mayalandıktan sonra yoğurdumuz tüketmeye hazır olmuştur.

30 Yorum