Sağlıklı beslenme ve yaşam uzmanı Dr. Ender Saraç’ın yağ yakıcı zayıflama çayı formülü, kilo vermek ve kilosunu dengede tutabilmek için çabalayanlara yardımcı oluyor. Çayları yaparken dikkat edilmesi gerekilen ve coğunlukta yanlış uygulanan en önemli nokta bitkileri iyice kaynatmak değil çay suyunu kaynattıktan sonra bitki yapraklarını demlenmesi için suda bekletmektir. Ancak doğru bir demlenme ile bitkilerin yararlarından faydalanılabilir. Dikkat edilmesi gereken diğer bir unsur da bu yöntemin doğal olduğunu düşünüp aşırı bir şekilde çay tüketmemektir.

Yağ yakıcı zayıflama çayı tarifi
Temel olarak kaynamış bir litre suya birer çay kaşığı yeşil çay, funda, biberiye, kekik ve mate yaprağı atılır ve ardından 10 dakika demlenmesi beklenir ve devamında da çay süzülerek içilir.

Çayda kullandığımız bitklerin faydalarına değinelim;
Kekik:Sindirimi kolaylaştırır ve vücuttaki fazla suyu atmamıza yardımcı olarak kilo vermenizi sağlar.
Yeşil çay: Yeşil çay vücutta biriken toksinleri atar ve sindirimi kolaylaştırır.
Mate yaprağı: Obezite tedavisinde kullanılan bu çay, yağ emilimini engeller ve dolayısı ile vücuttan su atımını kolaylaştır. Aynı zamanda iştahı kapatır ve zayıflamaya yardımcı olur.
Biberiye:Biberiye bitkisinin en önemli özelliği vücutta biriken toksinleri dışarı atmamıza yardımcı oluşudur.
Funda yaprağı: Böbreklerin çalışmasında etkili ve idrar söktürücü özelliği olan funda yaprağı zayıflamada da yardımcı bir bitki.


Bitki çayı hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler
Aşırıya kaçmayın: Doğal bir yöntem olduğu gerçeğine kapılıp fazla çay tüketmenin size yararı olmadığı gibi zararı da olabilir.
Bitkileri kaynatmayın: En verimli bir şekilde bitki çayını kullanmak istiyorsanız, çayda kullanılacak bitkileri kaynatmayın. Onun yerine kaynamış suda bekletin.


Yorum yapın